Om mig

Mit billede
Billeder taget på min vej... Der findes nu også en facebookside, som pendant til bloggen, find den på www.facebook.com/gadeliv

fredag, september 09, 2011

Ghana uge 4 --- 2. - 8. september 2011

Wupti, så er vi begyndt på uni.

Efter næsten 3 ugers forsøg på at få kursusbeskrivelserne og vi har været rundt og spørge og snakke med mange forskellige, er der ingen der har fortalt os hvor skoleskemaerne er :) Så vi gik glip af vores første undervisning - men vi var ikke gået glip af noget sagde de andre, og vi var ikke de eneste som ikke vidste at det var begyndt (Det er rart nok at ghaneserne også er lidt forvirret :) )

Så vi gik glip af første undervisningsdag, men vi kom den næste dag, men der kom professoren så ikke, og kun halvdelen af eleverne. Nogen kom sådan 1,5 time senere.. elsker deres forhold til tid...
I lørdags skulle vi have været til Cape Coast, hvor der er en festival. Det tager 5 timer i bus, og vi skulle derfor forlade campus kl. 04.00! Vi var selvfølgelig klar kl. 03.50, og ventede indtil kl. 04.50 for så at finde ud af at bussen var brudt sammen, og turen var udsat til om et par uger. Næste gang skal vi lige finde ud af hvad de mener når de siger kl. 04.00, hvad tid de så egentlig mener vi rent faktisk skal være klar på... Vi gik så i seng kl. 05, for så at blive holdt vågen af en morgengudstjeneste, som begyndt kl. 05. De er skøre de ghanesere...

Vi har så hængt lidt mere ud med nigerianerne og set en film ”Blood and oil” om hvordan de kidnapper personer, som arbejder i oliebranchen, for så at kræve løsepenge af dem. James (nigerianer) fortalte, at han ikke bor hjemme, da hans far er i oliebranchen, og de derfor har sendt alle deres børn ud af landet, for at undgå de bliver kidnappet. Når han så er hjemme har han altid en bodyguard med rundt med pistol, til beskyttelse… Men altså det var helt normalt, og der skete aldrig gidslerne noget, så han var ikke sådan videre bekymret for det.
Der er også ankommet en tysker, Daria, som også bor her på hostellet. Hun læser historie og er undergraduate student. Hende hænger vi også lidt ud med.

Forlede kunne vi ikke slukke vandet i vores bruser, så VVS-manden kom forbi. Det var så lækkert, fordi så fik vi også lige et toiletbræt, fik ordnet vores håndvask, så den ikke drypper, og ordnet bruseren, så der kommer lidt mere vand ud af den – totalt luksus – han kunne dog ikke fikse så vi fik varmt vand, øv. Kan afslører man vågner op om morgenen.

Vi har desværre ikke kunne finde en mulighed for at brevstemme, da det kræver vi tager til Accra, som er en bustur på 6 timer – det er ikke verdens bedste undskyldning, men vi kan ikke rigtig overskue det – alting er bare lidt mere besværligt hernede. Men go rød blok:)


Hihi Regitze, tager billeder af alle blomster - sødt :)

Solnedgang over campus, solen går ned kl 18.30 her :)

Vi bor øverst tilvenstre

Uhm lækker hjemmelavet mad

Kæmpe larve/orm?? Sokken, er på størrelse med min mobiltlf.

De er rimelig kristne hernede og de mener det ret seriøst. Så meget at de står op kl. 5 om morgenen for at synge og hylde Jesus. Her er det Precious som er speaker (Precious er en dreng...hahaha..). Jeg spurgte ham ca. 5 gange om hvad han hed, for jeg kunne bare ikke få ind i hovedet at han hed Precious...!

Nigerianerne siger at hver gang man ser en nigeriansk film, daler en IQ - vi tror på. Vi har nu meldt os til at se denne film i "biografen" på lørdag - tror den er mega ringe, lige som alle deres tv-serier de sender på kanelen "African Magic"
Der var en dag, hvor vi sad og så tv, og var færdige af grin over skuespillerne og det dårlige plot i serien, vendte Precious sig om og spurgte om vi morede os. Hvilket vi jo gjorde. Han begyndte at forklare, og sige, at serie faktisk var ret interessant. Hmm... vi tror han må have set for mange nigerianske film...

Uhm guacamole-mand (Ud af en avocado) - mums.

Efter Zepto krakkede har de vist solgt hele deres restlager til Ghana. Man kan købe computere og fjernsynsskærme fra Zepto her.. Hmm garanti??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar