Om mig

Mit billede
Billeder taget på min vej... Der findes nu også en facebookside, som pendant til bloggen, find den på www.facebook.com/gadeliv

mandag, september 05, 2011

Ghana uge 3 --- 26. august - 1. september 2011

Alt vel her i Kumasi.
Inden vi tog hjemmefra, har vi ca. forsøgt i 3-4 måneder at få kursusbeskrivelser på de fag vi kunne tage hernede. Vi regnede heller ikke med det ville være nemt, når vi nu kom herned, da vi jo så nok havde fået dem for længe siden... og det er det heller ikke.
Vi har forsøgt i de to uger vi har været her på Campus, men hele tiden kommer der noget i vejen, enten er det en helligdag, som vi får fortalt er om tirsdagen, som så er om onsdagen, så der derfor går to dage, hvor vi ikke kan kontakte nogen. Eller også er det en sekretær som misforstår os, eller også misforstår vi ham, men han er nu også lidt svært at forstå, når han taler pænt dårlig engelsk, og så samtidig har hånden oppe foran munden hele tiden :)
Men det er lykkedes os at få fat i Dr. Braimah, som er Head of the department - og han er noget så rar. Men han kunne så fortælle at graduate students først begynder om 1 uge, eller 2 uger eller slutningen af september - vi ved det ikke helt - og han ved det vist heller ikke helt. Det var noget med Regeringen havde lavet nogle nye regler, og at Dortmund først begynder sent (Vi skal vist nok studere sammen med nogle tyskere). Han kunne dog heller ikke lige skaffe kursusbeskrivelserne til os, men han ville forsøge. I det hele taget er de professorer vi har snakket med ret flinke og rare. Vi ville gerne lære noget om deres land tenure system, og en underviser tilbød os at lave privat undervisning, eller skrive noget sammen til os, da det kursus først bliver afholdt på næste semester. Dr. Braimah var ked af, at vi skulle spilde vores tid her i Kumasi indtil studiestart. Men sådan ser vi nu slet ikke på det :) Vi oplever bare mens vi er her.
Sidste weekend var vi ude i junglen at gå, vi kom lidt sent, så vi så ikke så mange dyr - men det var fedt, og vi havde det flinkeste guide. Ellers har vi været inde i Kumasi, og vi har fået købt en cooker, så vi har lavet mad på altanen:) Nice.
Vi leger også lidt ferie, og har været ved swimmingpoolen - hvilket vi i fremtiden kun vil besøge i hverdagene - weekenden er bare et stort show room for drengene, som skal vise muskler frem og danse... rimelig kedeligt at se på...og lidt anstrengende. Vi er også begyndt at snakke med dem her på hostellet. Det er et internationalt hostel, så her bor ca. 500 nigerianere (har vi regnet os frem til) og to danskere :)
Det er nu meget sjovt at snakke med dem, da de jo også ser Ghana og ghaneserne lidt udefra, men samtidig er de afrikanere, så de kan fortælle os lidt, hvorfor folkene agerer sådan og sådan.
De synes lidt vi er adventures, når vi sådan tager ud for at se ting, og oplever, og de kan ikke helt forstå at vi gider, men vi synes jo bare alt er spændende og nyt, mens nigerianerne blot siger "it's Afrika, for gods sake". Men havde vi været i Europa havde vi jo også taget ud for at opleve, når vi var i et andet land, men det kan de ikke helt forstå.
Der har også været en, som ville se billeder hjemmefra, og hvis nogen har set min computer, så er den jo fyldt med billeder, fra hver eneste fototur jeg har været på – der var også en fra gay pride i København, som han var ret interesseret i at se. Så vi havde en lang snak om homoseksualitet, og han endte med at sige – ”okay, so this is the worst part of Denmark” hmmm… Grunden til at der er så mange nigerianere her, er fordi alle 14 universiteter i Nigeria er lukket, fordi Regeringen ikke vil udbetale deres løn, og lærerne derfor strejker!!
Vi har set endnu en kakerlak på værelset, så vi skaffer os snart noget giftigt insektspray, og håber vi slipper for dem.
Så alt er vel her, vi ved bare endnu ikke hvornår vi skal begynde på Uni. :)

Af en eller anden grund, har de puttet tøj på alle deres statuer. Dette er en som ved vores fakultet.

En tur i junglen, som også fik os forbi Kumasis vandforsyning.

Hele junglen er fedet, og de må hverken fælde træer eller skyde dyrene. Her bader de i vandforsyningen :)

Vi så ikke så mange dyr, men vi så et par glimt af nogle aber, og hørte dem kalde inde i junglen, samt så nogle fugle og nogle rigtig fine sommerfugle.

Jungle

Hihi Regitze, som tager billeder af alle de små blomster hun går forbi :)

Udsigt over søen og junglen

Dæmningen ved søen er lavet af briterne - man kan godt se det ser lidt europæisk ud.

Vores guide, som slapper af inde i Bamboo Cathedral, som er en bambusskov, som er så høje og vokser ind over hinanden, så det ligner loftet i en katedral.

Bare en vej omkring Owabi. Det er så fint med det røde sand og grønne græs.

Udsigt fra vores ene stam restaurant i Kumasi; Queens Gate - billig og lækker mad, og man kan sidde på en balkon og kigge ned på alt trafikken - her er vi der om aftenen.

Kwame Nkrumah i baggrunden, Regitze og en trommeslager. Kwame Nkrumah var Ghanas første præsident, og ham der gjorde landet selvstændigt i 1957 - en statue lige uden for Campus.

Star øl på Queens Gate :)

Trafikkaos lige neden for Queens gate. Den der dytter højest og længst vinder, eller noget - der bliver i hvert fald dyttet meget....
Lands commission, survey department i Kumasi :)

Endnu en statue med tøj på :) Lion statue.



Kort købt ved Lands comission. Både alder og oprindelse er tvivlsom - Universitetet på kortet, hedder UST, og vi har fået at vide at KN blev muligvis tilføjet i 1958!!! Men kortet indeholder gadenavne, og det er ret svært at få kort hernede - heller ikke turistkort.

Vi er blevet meldt ind i både CAPSS (College of Architecture and Planning Students' Society) og GRASAG (Graduate students association Ghana), hvor man får alle mulige souvenirs :)

Fantastisk billede af mig med min nye t-shirt, cap og pin :)


Aften gudstjeneste på campus, som begyndte 18.30 - men der var ikke rigtig kommet nogen - vi sad der ca. en time og i de 45 min hørte vi på dem oppe på scenen stå og messe det samme igen og igen, uden pause og meget højt og hurtigt - jeg var lidt imponeret, men det lød også ret forfærdeligt samtidig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar