Om mig

Mit billede
Billeder taget på min vej... Der findes nu også en facebookside, som pendant til bloggen, find den på www.facebook.com/gadeliv

tirsdag, november 29, 2011

Ghana -- Uge 15 18. - 24. november 2012

Efter Carina kom hjem fra Nordghana sov hun på vores værelse. Det nød vi fint af. Vi lavede opgaver og afleveringer og hun gjorde rent, ryddede op og lavede mad. Vores egen slave. Nice. Vi må ud og købe en snart. Der har været flere der har været villige til at yde slavedelen, dog ikke men den samme betaling som vi har tænkt, så vi har ikke taget i mod de fine tilbud.
Hun var også med til undervisningen og i mandags i Development theories & strategies snakkede vi om Aid, mens vi gjorde det røg snakke også lige over på homoseksualitet (Da Cameron har udtalt at han ikke ønsker at yde støtte til lande, som ikke sikrer menneskerettigheder, deri indgår også beskyttelse af homoseksuelle og Ghana accepterer ikke dette, har Præsidenten Mills lige udtalt). Og inden for meget korte bemærkninger blev hele klassen lige enige om at det er en synd og ikke noget man er født som. Så sad vi tre danskere der og var i chok. Men det er en diskussion jeg har haft mange gange hernede, med flere forskellige. Det er en kæmpe kulturforskel der er mellem dem og os. Men diskussionen er svær synes jeg fordi vi kan godt sige vi er tolerante derhjemme og nu tillader vielser af mænd og mænd og damer og damer (eller er det stadig kun forslag??), men det betyder ikke at det er accepteret af alle, så derfor er det faktisk lidt svært at sige at vi er tolerante derhjemme. Men i det mindste bliver vi ikke smidt i fængsel for det, og det er forbudt at lave hate crimes mod homoseksuelle, og det er ikke hernede! Det bibelske har selvfølgelig en kæmpe indflydelse på dette, og deri ligger jo også kulturforskellen. Det samme er det med onani. Det er også en synd, og jeg havde en lang diskussion med en dreng om dette, og kom på et tidspunkt til at sige at hans præst og Jesus sikkert også har gjort det. Det er åbenbart blasfemi(!) Haha. Men han hader mig da ikke endnu, og vi har mange lange diskussioner om de kulturforskelle der er mellem os. Det er ret sjovt, og det giver én lidt at tænke over, og jeg har på fornemmelsen at det også giver ham noget at tænke over, men har nu ikke fået ham overbevist om at nogle af delene ikke er en synd, og ikke burde være det.
Nå nok om det.

Sidste weekend tog vi til Cape Coast. Det har været en tur Regitze og jeg har glædet os til længe, da det var planen vi allerede skulle have været af sted i august, men turen blev aflyst da bussen brød sammen.
Cape Coast skuffede ikke. 
Byen er ret rar at gå rundt i. Der er ikke det samme stres og jag som her i Kumasi. Det var faktisk muligt at gå på vejene uden at være bange for at blive kørt ned af biler. Bygningerne var byggede af europæere under colonial time, så det var lidt som at være hjemme. Så ligger det jo lige ved kysten, så temperaturen var rarere og udsigt ud over havet var flot. Efter at have været i Cape Coast vil jeg nu kalde det en village (på 800.000 indbyggere). Vi endte nemlig med at møde de samme mennesker to til tre gange. Det var ret hyggeligt.
Vi tog til Kakum National park hvor man kan gå på nogle hængebroer oppe i trækronerne i 18 – 40 meters højde. Jeg var slet ikke bange! Basta! Fik dog aldrig købt T-shirten; ”Walked the canopy walk, and survived”. Øv.
Taxachaufføren (som havde udset sig selv til at blive min kommende mand) kørte os frem og tilbage ml. CC og Kakum Park, mødte vi senere same aften på Stedet i Cape Coast; Oasis. Oasis er hvor alle frivillige i Ghana tager hen og fester. Der var ret mange hvide, og vi mødte også Cecilie som vi mødte tilfældigt på gaden i vores første uge i Kumasi.
Vi besøgte og så Cape Coast Castle og fik rundvisning der. I en butik mødte vi en sælger, Bash. Sælgere er normalt irriterende og pressende, men modsat alle andre var ham her ret charmerende, og han teknik virkede for vi fik købt nogle musikinstrumenter af ham. Bash mødte vi også på Oasis om aftenen.
Og så var der bare dem vi snakkede med på Oasis, som råbte ’hey Denmark’ til os, da vi mødte dem næste dag. Village! – men ret hyggeligt.
Vi kunne sagtens have brugt en dag mere i Cape Coast, men vi nåede da at se fire forte/castle. 2 i Cape coast og 2 i Elmina, som er en by tæt på CC. Det ene fort i CC, boede der nogen privat, men man kunne komme ind og se det. Det var oppe på en høj, og de havde bare den bedste udsigt over hele CC, så vi stod deroppe og så solen gik ned. Niceness.

Jeg er så træt af at folk smider affald overalt. Jeg bliver ret overrasket og irriteret når det sker. Overrasket over at folk smider affladet uden at tænke, og at de simpelthen ikke ved bedre end det er måden at gøre det på, og så selvfølgelig irriteret fordi det jo er forkert. Det er ser grimt ud og så alle de selvfølgeligheder indblandet i det, som vi er blevet opdraget med i hoved og numse derhjemme.
Men alt, som du køber her, er pakket ind i plastik, og så får du alt i en pose. Dvs. to gange emballage på hver vare du køber. Køber du to ting, får du to poser. Vi siger altid nej tak til poserne. Folk smider bare poserne på jorden, så ryger de i de mega render de har hernede, som fungerer som kloaksystem. Det er med til at stoppe dem, så det giver oversvømmelse. (det er min teori, jeg har ikke nogen kilde på det) Anywho, så er det jo mega beskidt og dumt. I CC havde jeg en snak med en mand, da vi stod med vores ispapir og ledte efter en skraldespand. I skal bare smide det på jorden og så pegede han på vejen hvor der i forvejen var fyldt med affald. Jeg brugte ovenstående argumenter om hvor dumt det var, og at kloakken bliver tilstoppet. Ja! Var hans svar til det…. Wtf. ”Men der jo folk ansat til at rydde op efter en, og vi betaler skat til damerne som gør det” Men alligevel, der er ikke nok folk ansat, og desuden tror jeg ikke damerne bliver arbejdsløse af at de sætter et par skraldespande op. Men seriøst der mangler affaldsspande hernede, og opdragelse af folket til at bruge dem… Selv folk her på universitet, som man skulle tro var uddannede mennesker, smider affald overalt…! Crazy obibinis. Nu har jeg snakket med en del om problemet, og de siger alle at de enten ikke selv smider affald, eller lover ikke at gøre det i fremtiden… men nu må vi se….

Ingen kronologi i eller redigering af billederne, da det er besværligt og tidskrævende...
Regn. Jeg kan ikke huske hvornår det har regnet sidst, men på vej til Cape Coast gjorde det

Den lille pige leger i regnen

Den strenge turguide, der havde sagt at der ikke var tid til hvil når vi kom til Cape Coast, for vi havde et stramt program.

Vi ankom sent til CC spiste mad på Oasis og fik et par Star. Regitze og jeg fik Speghette bolognese, for det har vi savnet herre meget. Carina har måske ikke helt forstået vores trang til spaghetti bolognese, leverpostej og anden vestisk mad - men hun har heller ikke levet af cafeteria mad i 3 måneder... Så savner man...

Taxachaufføren til Kakum Par kunne en masse triks. Han tændte og slukkede sin bil, ved at forbinde ledningerne her. Han vidste også lige hvordan man skulle snørkle politiet på vejen, som stoppede os - de skal bare bestikkes. Og så fik han os alle tre ind til studenterpriser i Kakum Park, så det var fint.

Her skulle vi ud og gå

Det var flot og sjovt. Vi ankom dog kl 8 om morgenen for at have en chance for at se nogle dyr. Men det blev ødelagt af en masse teenage ghansere på ekskursion, som råbte og skreg og hoppede på broerne...

Regitze
Der var flot udsigt og langt ned

Carina

Flot flot

Tree hugger

Mere udsigt

Bagefter tog vi til Cape Coast Castle.

Der var flot udsigt til havet og fiskerbåde

Door of no return

Hvor man dog kunne komme ind af igen.. dette skilt på den anden side

Fiskerbåde når man går ud af 'Door of no return'

Aktivitet på stranden


Flotte farver

Regitze og et vindue i CCC

Udsigt

En bette fugl

Jeg prøver at se normal ud...

CCC var ret flot i de hvide farver, men også rimelig upraktisk med alt det sol. Man blev ret blændet af at gå rundt der.

Mere udsigt og kanoner

London Bridge i CC. Den skulle vi da se, men det var tæt på vi havde overset den. Den er ikke sååå stor

Frances som sælger is. Is i pose. Det er konge (som du selvfølgelig får i en pose med en ekstra lille stykke pose til at kunne holde om isen med) Frances tjener 6 pesewas pr vanilie is han sælger og 10 pr jordbær is (ml. 0,2 kr og 0,37 kr pr is) Isen koster 50 pesewas (1,85 kr)
London Bridge

Vi  fandt en spot kaldet Tel Aviv spot, så var på en terrece ud over stranden. Vi havde stedet helt for os selv, og kunne bare så der og observere hvad der foregik på stranden lidt i skjul for alle de lokale. Det var ret rart og sjovt at kigge på alt den aktivitet der foregik på stranden.

Udsigt

Grise på stranden! Det har jeg aldrig set før...
De hiver en fiskerbåd op

Børnene bruger gamle både som rutsjebane.

Solnedgang fra fortet på toppen af en bakke

Udsigt over CC fra fortet

Kirke og hav

Fortet vi var oppe i.

Den anden aften fik Carina hummer...

Bash den charmerende sælger
Taxamanden

Dungeon i Elmina Castle

Carina og Regitze lytter til guiden

Elmina Castle

Fiskerne hiver net op

Paradis

Hvidt og blåt i uendelighed

Mig

Havnen

Regitze i fort nr. 4 - ved ikke hvad det hedder

Fiskerbåde

igen

Elmina Castle
Vores slave vasker op. Hvornår kommer du igen Carina? Her er fester du skal til og arbejde der skal laves...

Dungeon i CCC

Kanon

Fuglen! Som vi kalder den. En eller anden rovfugl, som der er få af i Kumasi, men mange af i CC

Haha vi gad faktisk godt at snakke sammen...

Cape Coast Castle fra vores Tel Aviv spot


Os

Vi spiser frokost under et træ på campus

Julen er kommet til Campus. Der står dette 'fine' træ.

2 kommentarer:

  1. Fedt dungeon-billede; elsker de slørede bevægelser :-)

    Og får helt lyst til selv at være der. Ville elske at diskutere religion. Altså den første time...

    SvarSlet
  2. Den første time er også fin, men det er aldrig en diskussion som slutter hurtig, og nogen gange fortryder jeg også at jeg kommer til at starte den.... det bliver lidt lang og kedelig i længden... men det kommer selvfølig også an på hvor sort/hvid de er i deres tanker...

    SvarSlet